Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Cégünkről
Cushman & Wakefield a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlan tanácsadó cége. Az 1917-ben alapított vállalat 253 irodával rendelkezik 60 országban és több mint 15 ezer szakembert alkalmaz. A vállalat változatos ügyfélköre a legkisebb cégektől a legmeghatározóbb piaci szereplőkig egyaránt kiterjed. A cég teljes körű szolgáltatásai öt csoportba sorolhatóak: Tranzakciós Szolgáltatások (Transaction Services), mely magában foglalja a bérlő- és bérbeadó képviseletet az iroda, ipari és kiskereskedelmi ingatlanok területén; Befektetési Tanácsadás (Capital Markets), beleértve az ingatlan érétkesítést, befektetés menedzsmentet, befektetési bankügyintézést, valamint a hitel és tőkefinanszírozást; Vállalati bérlői és Befektetői Szolgáltatások (Corporate Occupier & Investor Services) mely integrált ingatlan megoldásokat kínál nagyvállalatok és ingatlantulajdonosok számára; Tanácsadói Szolgáltatások (Consulting Services), beleértve az üzleti és ingatlanpiaci tanácsadást; valamint Értékbecslés és Tanácsadás (Valuation & Advisory), mely értékbecslést, kihasználhatósági elemzéseket, vitás ügyek rendezését és jogi tanácsadást foglal magába különböző ipari ágazatokban jártas szakemberek bevonásával.

Cushman & Wakefield Magyarország

Cushman & Wakefield 1993-ban lépett be a magyar piacra, ezzel az elsők között volt Magyarországon, aki professzionális kereskedelmi ingatlan tanácsadó szolgáltatásokat nyújtanak. A magyarországi iroda Budapesten található, ahol jelenleg 50 munkatárs dolgozik - mely jelenleg a legnagyobb kereskedelmi ingatlan tanácsadó cég Budapesten.

A nagy léptékű bővülés nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában végbement a Cushman & Wakefieldnél - melynek révén a cég megkapta a "Queen's Award for Enterprise" kitüntetést Nagy-Britanniában 2002-ben, a folyamatos nemzetközi teljesítményért. A budapesti Cushman & Wakefield iroda szakértőinek lelkesedése azóta is töretlen; továbbra is a budapesti ingatlanpiac legmeghatározóbb szereplői között vannak. Magyarországon a következő szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • Ipari ingatlan tanácsadás
 • Befektetési tanácsadás (eladás - vétel)
 • Kiskereskedelmi tanácsadás
 • Irodaügynökség
 • Fejlesztési tanácsadás
 • Piackutatás
 • Értékbecslés
 • Ingatlanüzemeltetés
 • Projekt menedzsment

Díjak:

 • Euromoney Awards 2012 - Best Advisory Firm in Hungary
 • Euromoney Real Estate Advisors and Consultants Overall Ranking 1st place 2010
 • Euromoney Real Estate Advisors and Consultants Property Management Ranking 1st place 2010
 • CiJ Awards - Best Real Estate Agency in Hungary 2009
 • International Consultant of the Year - MAPIC and EG Retail Awards 2008
 • European Property Awards - Retail Agency Team of the Year 2008

Szolgáltatásaink
Kereskedelmi ingatlan szolgáltatásunk segíti minden kereskedelmi ingatlanhoz kapcsolódó kérdésben, ezzel jelentősen hozzájárulva, az aktuális gazdasági vagy üzleti környezettől függetlenül, a teljes cég teljesítményének javulásához. A tranzakciós szakembereink világszerte aktívan tevékenykednek minden jelentős piacon, optimálisan pozícionálják és kezelik az ingatlanokat és rejtett lehetőségeket tárnak fel ügyfeleink számára. Szakembereink részletes, naprakész piaci információkkal szolgálják az ügyfeleket világszerte.

Ipari részleg

Ügyfeleink számára széleskörű ipari ingatlan szaktudást biztosítunk. Raktárakkal, logisztikai ingatlanokkal, gyártócsarnokokkal, fejlesztési területekkel foglalkozó szakembereink a következő szolgáltatásokat nyújtják:

 • Épület, terület és telek akvizíció és értékesítés
 • Bérlet és értékesítési tárgyalások (raktárak, gyártócsarnokok, fejlesztési telkek) a piaci ismeret és aktuális trendek alapján
 • Bérlemény újratárgyalása és megújítása széleskörű tárgyalási technikák alkalmazásával
 • Fejlesztői tenderek szervezése és menedzselés
 • Összehasonlító pénzügyi elemzés
 • Piaci elemzés és statisztikák Stratégiai ingatlan tervezés

Bérbeadó képviselet

Tulajdonosok / Fejlesztők számára, szakértőink 4 kulcsfontosságú területen különböző stratégiákat dolgoznak ki, hogy megnöveljék az ingatlan eszközök értékét: piaci pozicionálás, potenciális ügyfelek azonosítása, az adott ingatlannak megfelelő marketing stratégiák és marketing eszközök kidolgozása és az összes bérleti folyamattal kapcsolatos lépés menedzselése.

Bérbeadó képviselet szolgáltatásunk tartalma:

 • Piaci Pozicionálás
 • Marketing stratégiák és eszközök kidolgozása
 • A lehetséges bérlőkre célzott marketing
 • Bérleti tárgyalás
 • Bérlet utáni szolgáltatások

Bérbeadói képviselet esetén csapatunk kiértékeli a piaci kondíciókat, beleértve a bérlőköltözéseket, az üresedési rátát az adott régióban, a bérleti díjakat, a tervezett fejlesztéseket és egyéb ingatlanpiaci trendeket és kialakítunk egy hatékony bérbeadási programot az ingatlanra vonatkozóan. A bérlőképviseleti tapasztalatunk eredményeként, képesek vagyunk jobban megérteni a bérlők igényeit és ennél fogva hatékonyabban tudjuk pozícionálni és bérbe adni az épületeket.

Bérlőképviselet

A bérlőképviselet meghatározó szolgáltatása a Cushman & Wakefield (C&W) Ipari Csapatának. A modern raktárak kínálatának jelentős mértékű növekedése a bérlők által szabadon választható területek növekedését eredményezte. A legmegfelelőbb raktár területet megtalálni, nem kis kihívás, nem beszélve a legkedvezőbb feltételek melletti bérleti kondíciók tárgyalásáról. A legjobb modern raktárterület kiválasztásának sikere a szakértőkkel való együttműködésben rejlik. Szaktudásunk és tapasztalatunk és piaci ismeretünk révén a bérlők sok csapdát elkerülhetnek és a raktár bérleti folyamat is sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lesz. A Cushman & Wakefield Bérlőképviseleti Szolgáltatása a következőket foglalja magában:

 1. Előzetes kínálati elemzés:

  Az Ön cége igényeinek megfelelően összeállítjuk az összes lehetséges ingatlan listáját, melyek alapvetően megfelelhetnek igényeiknek az elhelyezkedést, bérleti díjat, időzítést stb. illetően. Ez az összehasonlítás lehetővé teszi Ön számára, hogy a bérleti díjak függvényében azonnal pár lehetséges irányba orientálódjon. Azok számára, akik több mint 5000 m2 -es raktárterületben gondolkoznak 8-10 hónapos időintervallumon belül, „built-to-suit” (egyedien megépített) megoldásokat is kínálunk. Egyedi megrendelésre előkészített, a bérlő által kiválasztott területen.

 2. Tender dokumentáció összeállítása:

  A standardizált ajánlatkérési dokumentum (RFP) fontos tényező, amely befolyásolja az ajánlatok elemzésének sebességét. A Cushman & Wakefield tanácsadói előkészítenek egy személyre szabott RFP-t, melyben részletesen leírják az igényeit (technikai specifikációk, helyszín, időzítés stb.). Az RFP-t elküldjük azoknak a fejlesztő cégeknek, amelyek teljesítik az elvárásokat és egy egyedi ajánlatot kérünk az RFP alapján.

 3. Ajánlatok összehasonlítása:

  Miután az egyes ingatlantulajdonosoktól összegyűjtöttük az összes bérleti ajánlatot, a C&W szakértői a bérlő igényeit figyelembe véve rangsorolják ezeket. A bérleti folyamat e szakaszában, ahhoz, hogy az összehasonlítás a lehető legegyszerűbb legyen, lényeges az ajánlatokat egységes rendszerbe foglalni. Az Ön érdekeinek megfelelően elemezzük a következőket: A kínált raktár / ipari csarnok technikai specifikációja Cash flow a bérleti időszak alatt A bérbeadó által kínált pénzügyi kedvezmények (pénzbeli hozzájárulás, bérleti díjmentes időszak, kialakítások stb.) Magasan képzett munkaerő jelenléte Partnerek és versenytársak helyzete a közvetlen környezetben Egyéb lényeges tényezők a bérlő szempontjából.

 4. Bérleti tárgyalás:

  A C&W csapata képviseli a Bérlőt a bérbeadóval folytatott tárgyalások során, ahol segítünk a piacon elérhető legjobb bérleti kondíciókat elérni. Ahogy szűkülnek a lehetséges opciók, úgy egyre részletesebben és precízebben tárgyaljuk meg a bérlő számára döntő tényezőket.

 5. Végső javaslattétel:

  A tárgyalási folyamat utolsó szakaszában előkészítünk egy írásos végső riportot, javaslatot. Ennek során javaslatot teszünk a szakmai kiértékelés alapján a legjobb ajánlatra, melyet részletesen kielemzünk és természetesen indoklással is ellátunk. Ezen dokumentációt terjesztik általában az Igazgatóság elé, a Bérlő választásának magyarázataként.

 6. Szándéknyilatkozat:

  Miután lezajlott a jóváhagyási folyamat, a következő lépcső egy szándéknyilatkozat aláírása a kiválasztott fejlesztővel. A nyilatkozat tartalmazza az összes üzletszerű megállapodást a Bérlő és Fejlesztő között. A szándéknyilatkozat az alapja a Tulajdonos által előkészítendő egyedi bérleti szerződésnek.

 7. Bérleti megállapodás:

  Mivel a Cushman & Wakefield nem jogi cég, ezért nem is kínál jogi tanácsadást a bérlő számára. Azonban tudunk javasolni jogi képviselőt vagy együttműködünk a Bérlő jogi képviselőjével, hogy biztosítsuk a bérleti tárgyalások zökkenőmentes lebonyolítását és a szándéknyilatkozatban foglaltak megvalósulását. Miután a szerződés megköttetett, a tulajdonos elkezdi a bérlemény előkészületeit a Bérlőnek való átadásra. Ez idő alatt a C&W tanácsadói a technikai feltételek koordinálásával, a projekt véglegesítésével és a folyamatok nyomon követésével támogatják a Bérlőt.

Back to top